Tips og råd

Ta vare på ditt undertøy

1. Les ALLTID vaskeanvisningen som finnes på ditt undertøy! Ved riktig vask gir du BHen din lengst mulig levetid. Passform og støtte holdes ved like mye lenger.

2. Ofte er hvitt undertøy farget hvitt. Benytt derfor vaskemiddel for KULØRT tøy også til hvitt undertøy (uten optisk hvitt/blekemiddel). Dette kan forårsake at hvitt undertøy etterhvert blir grått.

3. Unngå skyllemiddel. Dette kan føre til at elastantrådene i BH og truser utvides slik at stoffets evne til å trekke seg sammen reduseres. Det reduserer i tillegg plaggets evne til å puste.

4. Velger du å vaske i maskin selv om vaskeanvisningen sier noe annet, så kan dette føre til at reklamasjonsretten forsvinner.Skulle du likevel velge å vaske dine BHer i vaskemaskin på egen risiko, så er det viktig at du bruker et skånsomt program (finvask) og skånsomt, helst flytende, vaskemiddel. Velg helst bort eller minimer sentrifugering. Bruk ALLTID en vaskepose beregnet for undertøy. Dette vil beskytte undertøyet ditt og vaskemaskinen.

5. Bruk aldri tørketrommel. Tørk ditt undertøy på et klesstativ. 

Ta vare på ditt badetøy

1. Les ALLTID vaskeanvisningen som finnes på ditt badetøy! Ved riktig vask gir dette lengst mulig levetid. Farger og passform holdes lenger ved like. Vær samtidig obs på at alt badetøy kan bli bleket i sterkt sollys og klorvann.

2. Badetøyet bør alltid skylles etter bruk – hver gang. Brukes dette på ferie, så vil det si hver dag. Ta gjerne badetøyet med i dusjen og skyll det godt der. Viktig å skylle av sand, klor, salt, svette og solkrem.

3. Vri aldri badetøyet. Det vil kunne ødelegge elastanen i stoffet. Vannet skal bare presses forsiktig ut av tøyet.

4. Unngå så langt det lar seg gjøre å få solkrem på badetøyet. Ved bruk av «spraysolkrem» mister du litt av kontrollen på hvor solkremen havner. Vær oppmerksom på at dette kan påvirke badetøyet ditt og gi flekker.

5. Bruk aldri tørketrommel. Tørk ditt badetøy på et klesstativ og unngå å tørke i sollys.

6. Heng badetøyet til tørk umiddelbart etter bruk, ellers kan materialene ødelegges (morkne). Tørk aldri i solen. Bløtt badetøy falmer hurtigere.

7. Tar du en dusj FØR du hopper i bassenget, så kan det gjøre at badetøyet tar til seg mindre klor. En dusj etter badet er også positivt for badetøyet.

8. Materialet som badetøy er laget av er som andre tekstiler. De blir slitt med tiden. Vær forsiktig med rutsjebaner, ru bassengkanter, svaberg og brygger mm. Dette kan rive fibrene i stykker og få stoffet til å se ødelagt ut.

9. Unngå fargeforskjeller ved å la underdelen få like mye sol som overdelen. Hvis ikke kan disse bli ulike etter noe bruk.

10. Legg ikke badetøyet bort for sesongen uten at dette har fått en vask først. Selv om bikinien kun har blitt brukt noen timer på altanen og ikke badet med. Dette vil kunne føre til at tekstilene «blir spist opp/ morkner» og du får en ubehagelig overraskelse når du tar det frem for bruk igjen.

Vasketips

Slik tar du vare på ditt undertøy og badetøy:

1. Ved riktig vask gir du BHen din lengst mulig levetid. Passform og støtte holdes ved like mye lenger.

2. Ofte er hvitt undertøy farget hvitt. Benytt derfor vaskemiddel for KULØRT tøy også til hvitt undertøy (uten optisk hvitt/blekemiddel). Dette kan forårsake at hvitt undertøy etterhvert blir grått.

3. Unngå skyllemiddel. Dette kan føre til at elastantrådene i BH og truser utvides slik at stoffets evne til å trekke seg sammen reduseres. Det reduserer i tillegg plaggets evne til å puste.

4. Velger du å vaske i maskin selv om vaskeanvisningen sier noe annet, så kan dette føre til at reklamasjonsretten forsvinner.Skulle du likevel velge å vaske dine BHer i vaskemaskin på egen risiko, så er det viktig at du bruker et skånsomt program (finvask) og skånsomt, helst flytende, vaskemiddel. Velg helst bort eller minimer sentrifugering. Bruk ALLTID en vaskepose beregnet for undertøy. Dette vil beskytte undertøyet ditt og vaskemaskinen.

5. Bruk aldri tørketrommel. Tørk ditt undertøy på et klesstativ. 

 

40 eller 60 grader?

Er undertøyet merket med lav temperatur, så er det ofte en grunn for dette. Det være seg farger, blonder, pynt e.l som vil kunne bli ødelagt i for høy temperatur. Det sies at bakterier i klær først blir borte hvis vasketemperatur kommer opp i 60 grader, men det er ikke slik at du går rundt med en skitten truse om den har blitt vasket på 40 grader. Skitt trenger ikke så dypt inn i syntetiske materialer som f.eks i bomull. Dermed vil 40 grader somregel vaske tilstrekkelig rent. Husk også at du ikke bytter undertøy og truser med andre, så de bakterier som evt. skulle kunne sitte igjen er dine egne og normalt ikke skadelig.

Vi anbefaler håndvask. Produktene er ofte følsomme for maskinvask. 

Steg 1: Fyll vask eller balje med lunkent vann (ikke varmt og ikke kaldt)

Steg 2: Tilfør et mildt vaskemiddel som ikke har alkohol eller kraftige kjemikalier, og unngå skyllemiddel.

Steg 3: Legg BH oppi. Rør det varsomt rundt og la det ligge en liten stund, men ikke for lenge. Da kan beskyttelsen på endene på bøylen løsne og dermed skade stoffet i BHen. Aldri skrubb, gni eller vri. 

Steg 4: Tøm ut såpevann og skyll deretter BHen i lunkent vann. Klem forsiktig ut resterende vann – ikke vri.